Yeni kitap heyecanını lakin güzel bir kitapsever bilebilir. Raflardaki yerini alarak okularla buluşan yeni kitapları sizler için listeledik.
İyi okumalar dileriz…
Mutedil Dalgalı
Ömür İklim Demir, evvelki kitaplarında ulaştığı özgün lisanın hudutlarını Mutedil Dalgalı’da daha da genişletiyor.
Sayfa: 152
Ateşi Yakanlar
Faik Baysal, İtilaf Devletleri’ne karşı direnişe geçen Anadolu Hükümeti ile yenilgiyi kabul eden İstanbul Hükümeti ortasında kalan, makam ve çıkar korkusuyla kendini nerede ve nasıl konumlandıracağına ait kararsızlık yaşayan devlet adamlarını gerçekçi bir anlatımla ele alıyor.
Sayfa: 408
Serçe Saati
Gönül her kırıldığında kendini tekrar bütünleştirir, birbirine karışan imajlar toparlanır; tekrar kulaç atma vaktidir. Bu daima bu türlü sarfiyat; dünya hilafına yüzmek görünüşte çok uzaklık aldırmaz lakin amaç müstakim olmaktır ve kaynağa ulaşılmamış olsa da kişi hakikatte kaynakla ebediyen birdir.
Sayfa: 232
Sınırsız Yaratıcılık
Sınırsız Yaratıcılık, sizi sanatsal tutkularınızı gerçekleştirmekten alıkoyan özeleştirinin, olumsuz hislerin ve ziyanlı alışkanlıkların ötesine nasıl geçebileceğinizi gösterir.
Sayfa: 248
Duyguların Lisanı Olsa
Duygulara dair kitap…
Sayfa: 208
Çocuklarla Sanat ve Felsefe
Çocuklarla Sanat ve İdeoloji, ebeveyn, bakım veren, veli ve öğretmenlerin çocukların kendi hislerini, fikirlerini tanımalarını, hayatı sorgulamalarını, tahlil maharetlerinin gelişmesini sağlamak için sanatı ve ideolojiyi aracı olarak kullanmalarına yardımcı oluyor.
Sayfa: 252
Cebimdeki Ekmek Kırıntıları
Yenal Bilgici sordu, Ercan Kesal yanıtladı. Cebimdeki Ekmek Kırıntıları meskene dönmek için bir rehber, bir yoldaş… Sayısız kitap ve sinema eşliğinde beşere dair bir seyahat…
Sayfa: 158
Hitler’in Savaşçısı – SS Albay Joachim Peiper’ın Hayatı ve Savaşları
Tarihçi Danny S. Parker, Hitler’in Savaşçısı’nda Peiper’ı hem bir asker olarak muharebe meydanlarında hem de sivil yaşantısında resmederek SS Albay’ın karmaşık karakterini mercek altına alıyor. Uzun yıllar süren araştırmalar, daha evvel yayımlanmamış arşiv gereçleri ve Peiper’ın ortalarında Alman gazilerin de bulunduğu çağdaşlarıyla yapılan kapsamlı röportajlarla müellif, bu tartışmalı Nazi figürünün adil bir portresini çiziyor.
Sayfa: 640
Sağlık Paradoksları
Dr. Melek Vuslat Özdoğan’ın, “Bütüncül Bakış Açısı” ile kaleme aldığı Sıhhat Paradoksları, hastalıkların kök nedenlerine ışık tutmanın yanı sıra hayat kalitesini artırmak isteyen okurlar için de gerçek bir kaynak kitap.
Sayfa: 320
Bavula Sığmayan
Bavula Sığmayan görünenin ötesine geçip beşere ve yaşadıklarımıza farklı perspektiflerden bakmamızı sağlayan geniş bir panorama sunuyor bizlere. Nermin Yıldırım’ın hassas bakışı, etkileyici lisanıyla dokuduğu derinlikli kıssalar, yüreklere dokunurken, tekrar tekrar okuma isteği yaratacak, uzun mühlet hafızalardan çıkmayacak.