65 yaşından sonra yenilmemesi gereken 6 yiyecek: Çoğu sağlıklı diye her gün tüketiliyor!

Yaşamın Her Döneminde Beslenme Alışkanlıkları Nasıl Değişmeli?

Yaşamın farklı aşamalarında beslenme alışkanlıklarının güncellenmesi önemlidir. Kırklı yaşlarda tercih edilen gıdaların, altmışlı yaşlarda sağlık sorunlarına neden olabileceği unutulmamalıdır.

Az Pişmiş Yumurta

Yumurta sarısının akıcı kalması için fazla pişirilmemesi tercih edilir. Ancak, 65 yaş ve üzeri kişiler için bu durum salmonella riski taşıyabilir. Beslenme uzmanları, yumurtaların en az iki ila üç dakika pişirilmesini öneriyor. Doğru pişirme süresine dikkat ederek sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Meyve Konserveleri

Taze meyveler, meyve konservelerine göre daha sağlıklı tercihlerdir. Konserve meyveler genellikle C vitamini bakımından yetersiz olup, rafine şeker içermektedir. Taze sebze ve meyveler ise vücudun ihtiyaç duyduğu besin öğelerini sağlar. Sindirimi düzenler, metabolizmayı destekler ve vücuttaki asit-alkali dengesini korur.

Greyfurt Suyu

Greyfurt suyu sağlıklı olmasının yanı sıra, bazı ilaçlarla etkileşime girebilir. Bazı ilaçların etkisini azaltabilir veya artırabilir. Bu nedenle yaşlılar için portakal suyu, kızılcık suyu veya domates suyu gibi diğer meyve suları tercih edilebilir.

Kahve ve Çay

Kahve ve çaydaki kafein, aşırı tüketildiğinde sağlık sorunlarına yol açabilir. Uyku düzenini bozabilir, kaygı seviyesini artırabilir ve kalp ritmini düzensizleştirebilir. Kalp hastalığı olanlar için kafein tüketimi önerilmez. Kafein, sadece kahve ve çayda değil, diğer içeceklerde de bulunabilir.

Yapay Tatlandırıcılar

Yapay tatlandırıcı içeren içecekler, ciddi kalp hastalıklarıyla ilişkilendirilmiştir. Bu içeceklerin düzenli tüketilmesi, kalp krizi ve felç riskini artırabilir. Pre-diyabeti olan kişiler için kan şekerini yükseltebilir. Aşırı şeker tüketimi ise obezite ve diğer sağlık problemlerine yol açabilir.

Tuzlu Ürünler

Hipertansiyonu olan yaşlılar için aşırı tuz tüketimi sakıncalı olabilir. Yemeklerin tadını artırmak için farklı otlar ve baharatlar kullanılabilir. Yüksek tuz içeriği, kan basıncını yükseltebilir ve kalbin daha fazla çalışmasına neden olabilir. Gıda etiketlerini kontrol ederek tuz tüketimine dikkat etmek önemlidir.

Related Posts

Adet kanamalarınız uzun sürüyorsa dikkat: Hastalığın ilk işareti olabilir

Adet kanamalarınız normalden uzun sürüyorsa bu durumu hafife almayın. Kadınların yüzde 10 ila 24’ünü etkileyen rahim polipleri, Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mert Yeşiladalı, sorunun çoğu zaman adet düzensizliği, ara kanama ve özellikle yoğun adet kanamalarıyla kendini gösterebileceğine işaret etti.

AKP’den yeni düzenleme: Eczanelerde tıbbî kenevir satılacak

AKP’den yeni düzenleme: Eczanelerde tıbbî kenevir satılacak

Zayıflık takıntısının görünmeyen yüzü: Anoreksiya nervoza nedir, belirtileri nelerdir? Anoreksiya nervoza riski nasıl azaltılır?

Anoreksiya nervoza, sadece kilo problemi değil, ciddi bir zihinsel sağlık sorunudur. Peki, zayıflık takıntısının görünmeyen yüzü olan bu hastalık nedir, belirtileri nelerdir? Anoreksiya Nervoza riski nasıl azaltılır? İşte, Anoreksiya nervoza hakkında bilmeniz gerekenler…

Somon sanılıyordu ama değil! İşte sütten daha fazla kalsiyuma sahip olan balık

Süt ve süt ürünleri, yıllardır kalsiyumun birincil kaynağı olarak kabul ediliyor. Oysa beslenme uzmanları, kemikleriyle birlikte tüketilebilen balıkların çok daha yüksek oranda kalsiyum içerdiğine dikkat çekiyor. Beslenme uzmanı Júlia Farré de listenin başını çeken balığı açıkladı.

Kurban Bayramı’nda sağlıklı beslenme önerileri

Kurban Bayramı’nda sağlıklı beslenme önerileri

Kanserin geri dönmesini engelleyen ‘doğal güç’

Yeni araştırmalar, düzenli egzersizin kanserin tekrar etmesini önlemede bazı ilaçlardan daha etkili olabileceğini ortaya koydu. Uzmanlar, hareketli bir yaşam tarzının tedavi sonrası süreçte kritik rol oynayabileceğini vurguluyor.