AB Dışişleri Bakanları, yarın Suriye’ye yaptırımların hafifletilmesini görüşecek

AB Dışişleri Bakanları, Suriye’ye Yaptırımların Hafifletilmesini Görüşecek

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, yarın Suriye’ye yönelik yaptırımların hafifletilmesine ilişkin önerileri görüşmek üzere bir araya gelecek. AB üyeleri, Suriye’ye uygulanan yaptırımların hafifletilmesi konusunda anlaşmaya varmayı hedefliyor.

Suriye’nin yeni yönetimi tarafından izlenecek siyasi yol hakkında konuşmak ve ülkenin ekonomisini canlandırmak amacıyla yaptırımların hafifletilmesi planları, AB Dışişleri Bakanlarının toplantısında ele alınacak.

Brüksel’de devam eden görüşmelere göre, AB Dışişleri Bakanları, seyahat kısıtlamaları, petrol ve gaz ihracatı, altyapı iyileştirmeleri ve insani yardım erişimine ilişkin kısıtlamalar gibi konuları kademeli olarak gevşetmeyi tartışacak.

AB, Colani’nin Nasıl Bir Yol İzleyeceği Konusunda Tedbirli

Suriye’nin yeni lideri Colani’nin geleceği konusunda AB’nin temkinli bir tutum sergilediği belirtiliyor. Diplomatik kaynaklardan birinin ifadesine göre, HTŞ’nin insan hakları ihlallerine atıfta bulunularak, “Değişimin tartışmasız kanıtları olduğu söylenemez” denildi. Diplomat, yaptırımların kaldırılmasının ardından yeni hükümetin kadın ve azınlık haklarına kısıtlamalar getirmesi durumunda en kötü senaryonun gerçekleşebileceğini belirtti.

Kallas: “Suriye Yönetimi Doğru İlerliyorsa Bir Sonraki Adıma Geçebiliriz”

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Kaja Kallas, Suriye’ye uygulanan yaptırımların aşamalı olarak hafifletileceğine dair bir yol haritasının olduğunu ifade etti. Kallas, geçici hükümetin doğru adımları attığı takdirde yaptırımların kademeli olarak gevşetileceğini belirtti. “Suriye yönetiminin doğru bir yönde ilerlediğini gördüğümüzde bir sonraki adıma geçebiliriz” diyen Kallas, yaptırımların öncelikle ülkenin yeniden inşası için gereken alanlarda hafifletileceği sinyalini verdi.

AB Üst Düzey Yetkililerinden Colani’ye Uyarı

ABD’nin Suriye’ye insani yardım ve enerji satışları gibi kısıtlamaları hafifletmeyi planladığı haberi üzerine AB’nin de benzer adımları atmayı düşündüğü belirtiliyor. AB yetkilileri, geçtiğimiz haftalarda HTŞ liderliğindeki geçici hükümete destek vermek üzere Şam’a gitmişti. Ancak üst düzey AB yetkilileri, Suriye’nin yeni lideri Colani’den insan haklarına ve azınlıklara saygı gösteren kapsayıcı bir yönetim kurmasını talep etmişti.

AB, 2020 yılında HTŞ’nin kontrolündeki bölgelerde yaşayan sivillere yönelik işkence ve cinayetleri “sistematik uygulamalar” olarak kınamış ve örgütün eylemlerinin savaş suçu ya da insanlığa karşı suç olabileceğini belirtmişti. Birleşmiş Milletler’in 2014 yılında El Kaide ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle bu gruba yaptırımlar uyguladığı hatırlatıldı. ABD ve AB ise 2018 yılında HTŞ’yi “terörist” örgüt olarak tanımlamıştı. (ANKA)


“Marmara Denizi’ni Kurtarmak İçin 1 Milyar Dolar Gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk Anlatıyor

Günün Öne Çıkan Haberleri…

TIKLAYIN – Kartalkaya’daki Otel Yangınına İlişkin 5 Şüpheli Adliyede

TIKLAYIN – Tanju Özcan’dan Kartalkaya Yangını Soruşturmasına Tepki: Sorumluların Ortaya Çıkmaması İçin Yürütülüyor!

İddia: Muharrem İnce, CHP’ye Katılacak

TIKLAYIN – 78 Kişinin Öldüğü Otelde Mahsur Kaldığı Yangın Anını Kaydetmiş: Sanırım Ölmek Üzereyiz, Hayat Güzeldi…

TIKLAYIN – 78 Kişinin Öldüğü Grand Kartal Otel’in Sahibi Halit Ergül’ün İfadesi Ortaya Çıktı; Tüm Suçu Personel ve Danışmanlarda Buldu!

TIKLAYIN – “İşkence” ve “Kaçırma”dan Şikâyet Edilmişti: MHP Burdur İl Başkanı Mustafa Gün ve Ülkü Ocakları İl Başkanı Emre Ünlü’nün 14 Yıla Kadar Hapsi İsteniyor!

Related Posts

Yeni Alman hükümetinin ilk icraatı, sınırları kapamak oldu

Almanya’nın yeni İçişleri Bakanı Alexander Dobrindt, yasa dışı göçle mücadele kapsamında sınırda belgesiz göçmenlerin geri çevrilmesi talimatını verdi. 2015’teki Merkel politikasını rafa kaldıran bu adım, sınır güvenliğini artırmayı hedefliyor.

Kırklareli’de ormanlara girişler yasaklandı

Kırklareli Valiliği, il genelinde orman yangınlarının önlenmesi amacıyla ormanlara girişlerin 177 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.

Fransa’da başörtüsüne yasak talebi

Fransa İçişleri Bakanı Bruno Retailleau, üniversitelerde başörtüsü yasağı istediğini söyledi.

Özel’e saldıran katil bir çocuğun daha kabusu olmuş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yumruklu saldırıyı gerçekleştiren Selçuk Tengioğlu’nun (66), 2001 yılında Hatay’ın İskenderun ilçesinde o zaman 14 yaşında olan Yağız Kızılkaya’nın (38), boğazına bıçak dayayıp, cebindeki parayı gasbettiği iddia edildi. Şu anda arama kurtarma derneği başkanı olan Yağız Kızılkaya, o anları anlattı.

Tüm dünyanın İngiliz sanıp tükettiği içecek İzmirli çıktı

Türk mutfağı ve Osmanlı mutfağının dünyaya sayısız yemek ve farklı bakış açıları kazandırdığını bilsek de bazı örnekler şaşırtmaya devam ediyor: Özellikle yaz aylarının sevilen içeceklerinden olan ‘Churchill’ (Çörçil) aslen İngiliz değil, İzmirliymiş…

Deprem korkusuyla yaşamak istemeyenlerin taşınması gereken 9 şehir

23 Nisan’da İstanbul’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından yurt genelindeki deprem endişesi artış gösterdi. Prof. Dr. Ahmet Ercan, deprem korkusu yaşamak istemeyenlerin taşınması gereken 9 şehri açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir