Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Kaçakçılık ve Sahtecilik Davası
İstanbul Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Adnan Oktar ve 14 sanık ile sanık avukatları katıldı.
Bazı sanıklar ise duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Cumhuriyet savcısı, 04 Kasım 2013 tarihinde Haydarpaşa Limanı’na gelen 21 adet konteynerın sanık Özkan Mamati’nin beyanına göre, Çin’den çıkışı aşamasında tüm belgelerin imha edildiği, yerine yine kendileri tarafından Çin’de kurulmuş olan TGL HKN Lojistik Firması tarafından sahte belgeler oluşturulduğu mütalaasını açıkladı.
‘TESPİT YAPILAMADI’
Sanıkların fikir ve eylem birliği içinde resmi belgede sahtecilik ve kaçakçılık suçlarından yargılandığı dava sonucunda uzman bilirkişi tarafından hazırlanan rapora göre, ürünlerin yurda girişinde herhangi bir usulsüzlük tespit edilemediği belirtildi.
MÜTALAADA 2 SUÇUN TEFRİK EDİLMESİ İSTENDİ
Mütalaada, “kaçakçılık” ve “resmi evrakta sahtecilik” suçlarından beraat talep edildi. Sanıkların bu suçlardan ayrı ayrı beraat edilmesi istendi.
’70 YAŞINDAYIM TRAFİK CEZAM BİLE YOK’
Adnan Oktar, savunmasında suçlamaları reddederek, karmaşık olmadığını ve Mehdiyet’in dışında İslam aleminin birleşmesinin mümkün olmadığını belirtti. Oktar, suçlamaları kabul etmeyerek, adil bir yargılama talep etti.
3 SUÇTAN BERAAT ETTİ
Mahkeme, Adnan Oktar ve diğer bazı sanıkların “resmi belgede sahtecilik”, “resmi belgeyi bozmak ve yok etmek”, “kaçakçılık” suçlarından ayrı ayrı beraat kararı verdi. Bazı sanıklar ise farklı suçlardan beraat ederken, diğer suçlardan ise cezalandırılmasına karar verildi.
Adnan Oktar Suç Örgütü Davası
Adnan Oktar’ın silahlı suç örgütüne yönelik davada mahkeme heyeti, örgüt elebaşı olduğu iddia edilen Oktar’ı çeşitli suçlardan toplam 891 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Diğer sanıkların da cezalandırıldığı davada, toplamda 8 bin 658 yıl hapis cezası verilmişti.
(İHA)