Bağışıklığın sigortaları

Nasıl Bağışıklık Sistemi Güçlendirilir?

Sağlıklı bir yaşam sürmek için vücudun direncinin güçlü olması oldukça önemlidir. Uzmanlara göre, bağışıklık sistemi zayıfladığında hastalıkların kapıda olduğu belirtiliyor. Bu nedenle, bağışıklık sisteminin güçlü tutulması için dengeli beslenme büyük önem taşımaktadır. İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman Erk, arjinin ve glutaton gibi önemli amino asitlerin bağışıklık sistemi için kritik olduğunu vurgulamaktadır.

Amino Asitlerin ve Bağışıklık Üzerindeki Etkileri

Hümoral bağışıklık sistemi için gerekli olan antikorların amino asitlerden oluştuğu bilinmektedir. Amino asitler, bağışıklık sistemi için hayati öneme sahiptir ve metabolik gereksinimlerin karşılanmasında önemli rol oynamaktadırlar. Özellikle arjinin ve glutaton gibi essansiyel amino asitlerin bağışıklık sistemi üzerinde büyük etkilere sahip olduğu belirtilmektedir.

Güçlü Amino Asit Arjinin

Arjinin, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olan ve büyüme hormonu salgılanmasını destekleyen önemli bir amino asit olarak bilinmektedir. Kan dolaşımını iyileştirerek bağışıklık hücrelerinin enfeksiyonlara karşı etkin bir şekilde savaşmalarına yardımcı olur. Ayrıca, T hücre ve doğal öldürücü hücre sayılarını artırarak bağışıklık sisteminin desteklenmesine katkı sağlar.

Özellikle 30’lu Yaşlardan Sonra Önemli

Çoğu uzman, 30’lu yaşlardan sonra arjinin takviyesinin herkes için gereklilik haline geldiğini belirtmektedir. Arjinin alınması için kırmızı et, balık, süt ürünleri, fındık, ceviz, badem, tam tahıllar, kabak çekirdeği ve susam gibi besinler önemli rol oynamaktadır. Ancak, takviyelerin doktora danışılmadan kullanılmaması önemle vurgulanmaktadır.

Glutatyon Seviyelerinizi Yükseltin

Glutatyon, vücutta doğal olarak üretilen ve antioksidan özelliklere sahip olan önemli bir bileşiktir. Hücreleri serbest radikallerin zararlarından koruyarak bağışıklık sisteminin daha etkin çalışmasını sağlar. Glutatyon seviyelerinin düşük olması bağışıklık sistemini zayıflatırken, yüksek seviyelerin uzun ömür ve düşük kanser riski ile ilişkilendirildiği belirtilmektedir.

Glutatyon seviyelerini artırmak için, glutamin, sistein ve glisin gibi amino asitleri düzenli olarak almak önemlidir. Bu amino asitleri içeren besinlerin tüketilmesi, bağışıklık sisteminin doğal olarak güçlendirilmesine yardımcı olabilir.

Related Posts

Vücudunuza kene yapışmışsa zarar vermeyin!

Vücudunuza kene yapışmışsa zarar vermeyin! Virüsün vücuda geçişini hızlandırabilirsiniz!

Adet kanamalarınız uzun sürüyorsa dikkat: Hastalığın ilk işareti olabilir

Adet kanamalarınız normalden uzun sürüyorsa bu durumu hafife almayın. Kadınların yüzde 10 ila 24’ünü etkileyen rahim polipleri, Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mert Yeşiladalı, sorunun çoğu zaman adet düzensizliği, ara kanama ve özellikle yoğun adet kanamalarıyla kendini gösterebileceğine işaret etti.

AKP’den yeni düzenleme: Eczanelerde tıbbî kenevir satılacak

AKP’den yeni düzenleme: Eczanelerde tıbbî kenevir satılacak

Zayıflık takıntısının görünmeyen yüzü: Anoreksiya nervoza nedir, belirtileri nelerdir? Anoreksiya nervoza riski nasıl azaltılır?

Anoreksiya nervoza, sadece kilo problemi değil, ciddi bir zihinsel sağlık sorunudur. Peki, zayıflık takıntısının görünmeyen yüzü olan bu hastalık nedir, belirtileri nelerdir? Anoreksiya Nervoza riski nasıl azaltılır? İşte, Anoreksiya nervoza hakkında bilmeniz gerekenler…

Somon sanılıyordu ama değil! İşte sütten daha fazla kalsiyuma sahip olan balık

Süt ve süt ürünleri, yıllardır kalsiyumun birincil kaynağı olarak kabul ediliyor. Oysa beslenme uzmanları, kemikleriyle birlikte tüketilebilen balıkların çok daha yüksek oranda kalsiyum içerdiğine dikkat çekiyor. Beslenme uzmanı Júlia Farré de listenin başını çeken balığı açıkladı.

Kurban Bayramı’nda sağlıklı beslenme önerileri

Kurban Bayramı’nda sağlıklı beslenme önerileri