Cumhurbaşkanı Erdoğan: Batılı ülkeler İsrail’in katliamını uzaktan seyrediyor

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 16’ncı Zirvesi, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te başladı.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in ev sahipliğinde düzenlenen zirve öncesi liderler, aile fotoğrafı çektirdi.

Burada çekilen aile fotoğrafında Erdoğan ve Mirziyoyev’in yanı sıra İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Pakistan geçici hükümet Başbakanı Anvarul Hak Kakar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Başbakanı Alihan İsmailov, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman ve Türkmenistan Cumhurbaşkanı Serdar Berdimuhamedov yer aldı.

Aile fotoğrafının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

İSRAİL’İN GAZZE SALDIRISI

Enerji ve gıda fiyatlarındaki aşırı yükselişin tetikleidği enflasyon son 60-70 yılın zirvesine çıkarak sıkıntıları daha da arttırdı. İşgal edilmiş Filistin topraklarındaki işgal hepimizin yüreğini yaraladı. 34. günü geride bıraktık. İsrail tarafından acımasızca öldürülen 11 bine yakın insanların yüzde 73’ü kadın ve çocuklardan oluşuyor. Batılı ülkelerin tam desteğini alan İsrail hükümeti insanlığa dair ne kadar değer varsa hepsini çiğneyerek sivil yerleşim yerlerini bombalamaya devam ediyor.

İnsani ateşklesin sağlanması ve çatışmaların yayılmasının engellenmesi için diplomatik çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

İSTANBUL’DA ULUSLARARASI TOPLANTI

15 Kasım tarihinde İstanbul’da devlet ve hükümet başkanlarının eşlerinin katılımıyla uluslararası toplantı gerçekleştirilecek, güçlü bir dayanışma sergilenecek.

Bölgeye insani yardım ulaştırmak için çalışıyoruz. Müslümanlar olarak birliğimizi güçlendirmeliyiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx