Ermeni cemaatinde ‘yolsuzluk’: Karar çıktı

Türkiye’de yaşayan Ermeni toplumunun son günlerde konuştuğu konular arasında kurum içlerinde yaşanan yolsuzluk iddiaları… Toplumun önde gelen isimlerinden olan Garo Kapriyelyan, cenaze sürecinde toplanan bağışları ilgili kurumlara bağışlamakla yükümlü olan İtimat Büro’nun söz konusu görevlerini yerine getirmediğini ve yolsuzluk yapıldığını iddia etti.

Bu iddia ardından Patrikhane Ruhani Kurulu bir açıklama yapmış, Kapriyelyan’ı 11 Şubat Salı günü yapılacak toplantıya elindeki bilgi ve belgelerle katılmaya çağırmıştı. Yapılan toplantıdan karar çıktı. Kurul, söz konusu yolsuzluk iddialarının araştırılması için Ermeni Vakıflar Birliği’ne araştırma komisyonu kurulmasını tavsiye etti. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“Türkiye Ermenileri Patrikliği Ruhani Meclisi’nin aldığı kararla kurulan karma komisyon 11 Şubat 2025, Salı günü saat 17.00’de Sayın Garo Kaprielyan’ın iddiaları hakkında görüşmek üzere Patrikhane’de toplandı. Toplantıya Patrik Vekili Kıdemli Peder Krikor Damadyan, Ruhani Meclis Başkanı Kıdemli Peder Zaven Bıçakçyan, Lusararabed Kıdemli Peder Drtad Uzunyan, Patrikhane Mali Komisyonu üyeleri Vartevar Cavak ve Arman Çiçekoğlu ve ERVAB Mali Komisyon üyesi Mıgırdiç Kaya katıldılar.

Ayrıca iddialarını sunmak üzere Garo Kaprielyan kendisine yapılan davete icabet etti. Görüşmeler sonucunda komisyon üyeleri aşağıdaki duyuruyu cemaatimizin dikkatine sunma kararı aldılar.
Komisyon üyeleri olarak bizler İTİMAT BÜRO ile ilgili ileri sürülen iddiaları araştırmak ve bir sonuca bağlamak üzere bir denetleme komisyonu kurmasını ERVAB yönetimine tavsiye ediyoruz.

Toplantıya davet edilen Peder Şirvan Mürzyan İTİMAT BÜRO yetkilileri olarak konunun denetlenmesini altı ay boyunca kurum yöneticilerinden dilediklerini beyan etti. Kendisi İTİMAT BÜRO yetkililerinin ERVAB Yönetiminin kuracağı denetleme komisyonunun çalışmalarını kolaylaştırmak için tam bir işbirliği içinde olacaklarını beyan etti”

Related Posts

Yeni Alman hükümetinin ilk icraatı, sınırları kapamak oldu

Almanya’nın yeni İçişleri Bakanı Alexander Dobrindt, yasa dışı göçle mücadele kapsamında sınırda belgesiz göçmenlerin geri çevrilmesi talimatını verdi. 2015’teki Merkel politikasını rafa kaldıran bu adım, sınır güvenliğini artırmayı hedefliyor.

Kırklareli’de ormanlara girişler yasaklandı

Kırklareli Valiliği, il genelinde orman yangınlarının önlenmesi amacıyla ormanlara girişlerin 177 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.

Fransa’da başörtüsüne yasak talebi

Fransa İçişleri Bakanı Bruno Retailleau, üniversitelerde başörtüsü yasağı istediğini söyledi.

Özel’e saldıran katil bir çocuğun daha kabusu olmuş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yumruklu saldırıyı gerçekleştiren Selçuk Tengioğlu’nun (66), 2001 yılında Hatay’ın İskenderun ilçesinde o zaman 14 yaşında olan Yağız Kızılkaya’nın (38), boğazına bıçak dayayıp, cebindeki parayı gasbettiği iddia edildi. Şu anda arama kurtarma derneği başkanı olan Yağız Kızılkaya, o anları anlattı.

Tüm dünyanın İngiliz sanıp tükettiği içecek İzmirli çıktı

Türk mutfağı ve Osmanlı mutfağının dünyaya sayısız yemek ve farklı bakış açıları kazandırdığını bilsek de bazı örnekler şaşırtmaya devam ediyor: Özellikle yaz aylarının sevilen içeceklerinden olan ‘Churchill’ (Çörçil) aslen İngiliz değil, İzmirliymiş…

Deprem korkusuyla yaşamak istemeyenlerin taşınması gereken 9 şehir

23 Nisan’da İstanbul’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından yurt genelindeki deprem endişesi artış gösterdi. Prof. Dr. Ahmet Ercan, deprem korkusu yaşamak istemeyenlerin taşınması gereken 9 şehri açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir