Maksimum fayda için sarımsağı böyle tüketin: En sağlık haliymiş!

Antibakteriyel, antifungal ve antiviral özellikler taşıyan sarımsak binlerce yıldır mutfakların vazgeçilmezi. 

Kan pıhtılarını önleme, kalp krizi riskini azaltma, kötü kolesterol seviyelerini düşürme ve yüksek tansiyonla mücadele etme özellikleriyle öne çıkan sarımsak, soğuk algınlığı semptomlarını hafifletmesinden, bağışıklık sistemini güçlendirmesine kadar her derde deva. Ancak, bu doğal şifanın etkili olabilmesi için doğru tüketim yöntemlerinin bilinmesi de büyük önem taşıyor.

Sarımsak A, B1, B2, C, PP vitaminleri ile magnezyum, demir, çinko, bakır ve fosfor gibi mineraller içeriyor. 

Sarımsağı pişirme işleminden sonra ekleyin

Tam bir besin deposu olarak öne çıkan sarımsak ayrıca flavonoidler ve esansiyel yağlar da içeriyor. 

Polonyalı beslenme uzmanı Magdalena Jarzynka-Jędrzejewska’ya göre bu şifalı bitki çiğ tüketilmeli. Beslenme uzmanı çiğ sarımsağın haşlanmış veya kızartılmış sarımsağa göre daha faydalı olduğunu belirtiyor. 

Jędrzejewska, eğer sarımsak sıcak bir yemeğe eklenecekse, besin değerini korumak için pişirme işleminin sonunda eklenmesini de tavsiye ediyor. 

Öte yandan, ısıl işlemin sarımsağın besin değerini ve özellikle antibakteriyel etkisini önemli ölçüde azalttığına dikkat çekiyor. 

Metal yerine seramik ya da tahta kullanın

Sarımsağı keserken kullanılan aletlere dikkat etmek de bu şifalı bitkiden maksimum fayda sağlamak için önemli. 

Uzmanlar, birçok kişinin bıçak veya metal pres kullanmaya alışkın olduğunu, ancak bunun en iyi seçenek olmadığını belirtiyor. Allicin metalle reaksiyona girerek etkinliğini azaltabileceği için seramik veya tahta bir alet tercih etmek ya da sarımsağı elle ezmek daha uygun bir yöntem olarak öneriliyor.

Sarımsağın antibakteriyel etkisinden en iyi şekilde yararlanabilmek için günlük yaklaşık 5 gram çiğ sarımsak tüketilmesi tavsiye ediliyor. Bu miktar, genellikle iki ila üç diş sarımsağa denk geliyor ve kişisel tercihlere göre değişkenlik gösterebiliyor.

Related Posts

Vücudunuza kene yapışmışsa zarar vermeyin!

Vücudunuza kene yapışmışsa zarar vermeyin! Virüsün vücuda geçişini hızlandırabilirsiniz!

Adet kanamalarınız uzun sürüyorsa dikkat: Hastalığın ilk işareti olabilir

Adet kanamalarınız normalden uzun sürüyorsa bu durumu hafife almayın. Kadınların yüzde 10 ila 24’ünü etkileyen rahim polipleri, Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mert Yeşiladalı, sorunun çoğu zaman adet düzensizliği, ara kanama ve özellikle yoğun adet kanamalarıyla kendini gösterebileceğine işaret etti.

AKP’den yeni düzenleme: Eczanelerde tıbbî kenevir satılacak

AKP’den yeni düzenleme: Eczanelerde tıbbî kenevir satılacak

Zayıflık takıntısının görünmeyen yüzü: Anoreksiya nervoza nedir, belirtileri nelerdir? Anoreksiya nervoza riski nasıl azaltılır?

Anoreksiya nervoza, sadece kilo problemi değil, ciddi bir zihinsel sağlık sorunudur. Peki, zayıflık takıntısının görünmeyen yüzü olan bu hastalık nedir, belirtileri nelerdir? Anoreksiya Nervoza riski nasıl azaltılır? İşte, Anoreksiya nervoza hakkında bilmeniz gerekenler…

Somon sanılıyordu ama değil! İşte sütten daha fazla kalsiyuma sahip olan balık

Süt ve süt ürünleri, yıllardır kalsiyumun birincil kaynağı olarak kabul ediliyor. Oysa beslenme uzmanları, kemikleriyle birlikte tüketilebilen balıkların çok daha yüksek oranda kalsiyum içerdiğine dikkat çekiyor. Beslenme uzmanı Júlia Farré de listenin başını çeken balığı açıkladı.

Kurban Bayramı’nda sağlıklı beslenme önerileri

Kurban Bayramı’nda sağlıklı beslenme önerileri