Nintendo’dan Switch 2 müjdesi

Nintendo‘nun yeni oyun konsolu Switch 2 ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Şirketin başkanı Shuntaro Furukawa, 2024 mali yılına ait finansal rapor toplantısında, bu yeni konsolla ilgili bazı bilgiler verdi. Furukawa, yeni cihazın Nintendo Switch’in temelleri üzerine inşa edileceğini ve “Nintendo Switch’in halefi” olarak anılmasının, bu ürünün mevcut platformun devamı niteliğinde olduğunu vurgulamak için uygun bir ifade olduğunu belirtti. Ayrıca, Nintendo‘nun bu yeni donanımı piyasaya sürmeden önce bilgileri aşamalı olarak yayınlayacağını söyledi.

Nintendo’dan Switch 2 müjdesi

Nintendo, COVID-19 pandemisi sırasında Switch satışlarında büyük bir artış yaşasa da, global yarı iletken kıtlığı nedeniyle talebi karşılamakta zorlandı. Ancak şirket, Switch 2‘nin lansmanı öncesinde böyle bir problemi “beklemediğini” ifade etti. Furukawa, Switch 2‘nin duyurusunun mevcut Switch konsollarının satışlarını olumsuz etkileyeceğinden endişe edildiğini, ancak bu yıl için satışları maksimize etmek amacıyla yeni talepler ve çoklu sistem talepleri arasında iyi bir denge kurmayı hedeflediklerini belirtti.

2023-2024 mali yılında Nintendo‘nun Switch donanım satışları yıllık %12.6 oranında azalarak 17.97 milyondan 15.70 milyona düştü. Şirketin ömür boyu Switch satışları 141.32 milyon adede ulaştı. Yazılım tarafında ise 1.235 milyar oyun satıldı ve bu oyunlar arasında Mario Kart 8 Deluxe, şirketin tüm zamanların en çok satan oyunu oldu. Nintendo ayrıca, bu yılın ikinci yarısında Switch kullanıcılarının oynayabileceği oyunlara odaklanacak bir Nintendo Direct etkinliği düzenleyeceğini duyurdu, ancak bu etkinlikte Switch 2 ile ilgili ayrıntı verilmeyeceği belirtildi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Nintendo yeni konsolunu nasıl tasarlanmalı ve korsan oyunlara mücadelesiyle bilinen şirket bu konuda ne gibi önlemler almalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx