Vakıf Katılım’dan KOBİ’lere 153 milyar TL’lik finansman desteği

Vakıf Katılım Genel Müdürü Mehmet Ali Akben “Dijitalleşme, finansal sürdürülebilirlik ve alternatif finansman yöntemleri konularındaki hizmetlerimizle KOBİ’lerimizin yalnızca yerel pazarlarda değil, aynı zamanda küresel arenada da rekabetçi bir konuma gelmelerini amaçlıyoruz” dedi.

Vakıf Katılım, katma değerli ve istikrarlı ekonomik büyümenin temelini oluşturan imalat, istihdam, ihracat ve inovasyon (4İ) alanlarında itici güç olan KOBİ’leri desteklemeye devam ediyor. Uygun koşullarda finansmana kolay erişim için Odalar, Borsalar, Organize Sanayi Bölgeleri yönetimleri ve Meslek Odaları ile iş birlikleri yapan Vakıf Katılım’ın KOBİ’lere 2024 yılında verdiği destek 153 milyar TL’yi buldu.

Mehmet Ali Akben: “KOBİ’lerimizin küresel arenada da rekabetçi bir konuma gelmelerini amaçlıyoruz.”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Vakıf Katılım Genel Müdürü Mehmet Ali Akben, “KOBİ’ler, ekonomimizin belkemiğini oluşturuyor ve yerel kalkınma ile istihdam yaratma noktasında hayati bir role sahipler. Vakıf Katılım olarak, onların güçlenmesine katkı sağlamak adına yenilikçi finansal çözümler ve destek paketleri sunuyoruz. Dijitalleşme, finansal sürdürülebilirlik ve alternatif finansman yöntemleri konularındaki hizmetlerimizle KOBİ’lerimizin yalnızca yerel pazarlarda değil, aynı zamanda küresel arenada da rekabetçi bir konuma gelmelerini amaçlıyoruz. Bu doğrultuda, KOBİ’lerimizin ihtiyaçlarını dinliyor, onlara özel çözümler geliştiriyor ve sürdürülebilir büyüme yolunda yanlarında durmaya devam ediyoruz” dedi.

2024’ü bu anlamda son derece verimli geçirdiklerini dile getiren Akben, “Gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimizle KOBİ’lerimizi desteklediğimiz bir sene oldu. Firmaların bütün ihtiyaçlarına tek bir çatı altında çözüm sunmak hedefiyle hayata geçirdiğimiz e-Yönetim Platformu Paket’le vergi ödemeleri, Cep POS, Fatura Ödeme, Linkle Ödeme alma gibi açık bankacılık servisleriyle de uçtan uca çözüm sunuyoruz.

Devreye aldığımız bir diğer uygulamamız olan Dönemsel İşletme Finansmanı “Mevsim”le de nakit akışı dönemsellik gösteren dış ticaret, teknoloji firmaları ve yerli üretim yapan sanayi kuruluşları başta olmak üzere, ihracat, imalat, inovasyon alanlarında faaliyet gösteren, istihdam oluşturan tüm şirketler için kolaylık sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz yıllarda ödeme ve tahsilat süreçlerini garanti altına almak isteyen tüm KOBİ işletmelerine özel olarak sundukları GFT ile işletmelerin finansal operasyonlarını daha verimli hale getirdiklerini vurgulayan Akben gelecek planları ile ilgili de şunları söyledi: 2025 senesi de KOBİ’lerimizi destekleyeceğimiz, üretimlerine katkı sunacağımız bir yıl olacak. Dijitalleşmeyi odağımıza alarak birçok yenilikçi uygulamaya da imza atacak, ürün ve hizmet yelpazemizi genişletmeye devam edeceğiz.

Related Posts

TSX Endeksi rekor sonrası geriledi

Kanada borsası S&P/TSX Composite, Pazartesi günü yüzde 0,2 düşüşle 27.000 puanın altına geriledi. ABD Başkanı Donald Trump’ın Kanada’ya uygulanan karşılıklı tarifeleri 1 Ağustos’a kadar erteleme kararı, ihracatçılara kısa süreli rahatlama sağladı …

Doğalgaz faturası 21 bin lirayı bulacak

Haziran ayı enflasyonunun hesaplanması ile ilk 6 aylık enflasyon oranı da belli olurken emekli, memurlar için zam oranları da belli oldu. Milyonlarca emekli açlık sınırının altında kalan maaşı ile nasıl geçineceğini düşünürken EPDK’nın yüzde 24.6 …

İşten ayrılmak isteyenlere kötü haber: Kıdem tazminatı tavanı düşük kaldı, işçinin kaybı 5 bin lirayı aştı

Kıdem tazminatı tavanının enflasyon oranında artırılmaması işten ayrılmak isteyenleri zor durumda bıraktı.

Akaryakıtta ÖTV artışı pompaya yansıdı: Benzin, motorin ve LPG fiyatları zamlandı

Akaryakıtta ÖTV artışı pompaya yansıdı: Benzin, motorin ve LPG fiyatları zamlandı

Avrupa ekonomisi, Çin ve ABD’ye karşı dayanıklılığını nasıl artırabilir?

Avrupa ekonomisi, Çin ve ABD’ye karşı dayanıklılığını nasıl artırabilir?

Bakan Kacır, Gaziantep’te sanayicilerle istişare toplantısında konuştu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’de 150 bin hektar olan planlı sanayi alanlarının 2030’da 350 bin hektara çıkarmayı hedeflediklerini belirterek “Bu, 60 yılda gerçekleştirilen toplam sanayi alanı büyüklüğünün 2 mislinin üzerine sadece 5 yılda çıkması demektir.” dedi.