WatchOS 11: Yeni özellikler ve uyumlu cihazlar

Apple’ın WWDC etkinliğinde tanıttığı watchOS 11, akıllı saatlerine getirdiği yeni sağlık ve fitness izleme özellikleriyle dikkat çekiyor. Yeni işletim sistemi versiyonu, Apple’ın giyilebilir cihazlarında henüz Apple Intelligence destekli özellikler barındırmasa da, kullanıcı deneyimini artıracak birçok yenilik sunuyor. Aynı zamanda AirPods ve tvOS 18 için de bazı yeni özellikler tanıtıldı.
watchOS 11’in öne çıkan özelliklerinden biri olan Vitals uygulaması, kalp atış hızı, solunum hızı, uyku sıcaklığı ve uyku takibi gibi önemli metrikleri bir arada gösteriyor. Bu verileri analiz ederek, normal aralıkların dışına çıkıldığında kullanıcıyı bildirimle uyarıyor ve durumu iyileştirmek için ipuçları sunuyor.
Yeni işletim sistemi ile birlikte gelen Eğitim Yükü özelliği, antrenmanların vücuda etkisini 28 günlük bir süre içinde değerlendiriyor ve bu etkiyi 1-10 arasında bir yoğunluk derecesi ile ölçüyor. Ayrıca, Aktivite Halkaları hastalık veya ara verme durumunda duraklatılabiliyor ve ödül serileri etkilenmiyor. Kadınlar için Cycle Tracking uygulaması artık gebelik yaşını kaydedebiliyor ve gebelik dönemi belirtilerini izlemeyi mümkün kılıyor. watchOS 11, dış mekan hokeyi, snowboard, golf ve daha birçok yeni antrenman modunu destekliyor.
Apple, watchOS 11 ile canlı aktiviteler özelliğini de tanıttı. Bu özellik, yaklaşan etkinlikler için geri sayım gösterebiliyor. Akıllı yığın widget’ları, Shazam, Fotoğraflar ve Mesafe gibi yeni seçeneklerle geliştirildi ve günün saatine, konuma ve günlük rutinlere göre otomatik olarak ayarlanabiliyor.
Yeni işletim sistemi ile birlikte, Apple Watch kullanıcıları Check-In özelliği sayesinde varış noktalarına güvenle ulaştıklarında kişilerini bilgilendirebiliyor. Apple Translate, 20 dil desteği ile bileğinizde yer alıyor ve yabancı bir ülkeye seyahat ettiğinizde otomatik olarak görünür hale geliyor.
iPhone 15 serisi ve sonraki modellerde Apple Intelligence destekli bildirimler özetlenerek Apple Watch’a gönderilecek. Ayrıca, saatlere Tap to Cash özelliği de geliyor. watchOS 11, Apple Watch SE (2. nesil), Apple Watch Series 6, Apple Watch Series 7, Apple Watch Series 8, Apple Watch Series 9, Apple Watch Ultra ve Apple Watch Ultra 2 modellerinde kullanılabilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx